Singletoernooi

Wedstrijdrichtlijnen:

Er wordt in de eerste fase van het toernooi gespeeld in een poulesysteem met vier deelnemers. Deze vier deelnemers spelen allen tegen elkaar met het speltype 501 met een best of 3 legs. De nummers 1 en 2 gaan hierna door naar de winnaarronde en de nummers 3 en 4 gaan door naar de verliezerronde. Hierna wordt er gespeeld volgens het knock-out systeem.

In de poulefase krijgt de deelnemer per gewonnen wedstrijd 1 punt en de verliezer geen enkel punt. Wanneer er een gelijk aantal punten is behaald door de deelnemers zal er worden gekeken naar het legsaldo. Indien dit ook gelijk is zal er worden gekeken naar het onderlinge resultaat.

Na de poulefase zal er tot de halve finale worden gespeeld door middel van een best of 5 legs. In de halve finale wordt dit een best of 7 legs en in de finale best of 11 legs.

De winnaar van de partij controleert de eindstand samen met de schrijver en levert het briefje bij de wedstrijdleiding in en wacht op het volgende wedstrijdbriefje, waarna de winnaar de volgende partij schrijft. Elke uitgooi boven de 80 dient op het wedstrijdbriefje te worden genoteerd. Als er sprake is van 2 of meer dezelfde hoogste uitgooi dan wordt er om de bull's eye gegooid.

Deze richtlijnen kunnen te allen tijde aangepast worden door de wedstrijdleiding.